Karim Rashid

KARIM RASHID (n. 18 septembrie 1960) este un designer industrial care s-a nascut in Cairo, Egipt. A crescut in Canada si a studiat la Universitatea Carleton din Ottawa, unde a obtinut o diploma in design industrial in 1982. Dupa ce si-a obținut diploma de licenta, a continuat sa urmeze scoala in Italia. Rashid este responsabil pentru crearea a peste 3000 de modele si a castigat mai mult de 300 de premii pentru munca pe care a facut-o.

Acum locuieste in New York, unde isi administreaza studioul de arta privat. Proiectele sale includ lucrari de moda, interior, mobilier, muzica, iluminat si multe alte domenii. Rashid a creat modele premiate pentru companii precum Asus, Samsung, Christofle, Veuve Clicquot, Umbra, Bobble, Citibank, Alessi, 3M si Sony Ericsson. El a realizat lucrari de design interior pentru locuri precum hotelul Semiramis din Atena, restaurantul Morimoto din Philadelphia, statia de metrou Università din Napoli si hotelul Nhow din Berlin. Rashid vorbeste de multe ori ca un lector invitat la colegii si universitati din intreaga lume. A lucrat ca profesor asociat de Design Industrial timp de zece ani.

Opera sa poate fi vazua in expozitiile permanente ale paisprezece muzee din întreaga lume, printre care Muzeul de Arta Modernă din San Francisco, Muzeul de Arta Moderna din New York si Centrul Pompidou din Paris. Rashid si munca sa au fost prezentate in numeroase reviste precum Vogue, Time, Esquire, Wallpaper și GQ. El este castigatorul a numeroase premii, printre care si premiul Red Dot, premiul I.D. Revizuirea revizuirii anuale a revistei, premiul IDSA Industrial Design Excellence si premiul Chicago Athenaeum Good Design. Chiar si in ziua de azi, Rashid continua sa-si expuna lucrarile de arta in galeriile din intreaga lume. Unele dintre cele mai recente lucrari sunt prezentate intr-o monografie numita Sketch. Această publicatie a fost lansata in 2011 si contine o colectie de 300 de desene digitale si de mana realizate de Rashid in ultimii 25 de ani.